Információs füzet

Koronavírus miatti járulékkedvezmények cégek részére

Megjelent a Magyar Közlönyben a 61/2020. számú kormányrendelet, amely a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő ...

Tovább

Alkalmi munkavállalót megillető jövedelem összege

Módosult az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelem a 2020-as minimálbér és a garantált bérminimum változásával.

Tovább

Növekedési adóhitel, így számoljon vele a társasági adóban!

A növekedési adóhitel választásáról a 2019.évi társasági adó kötelezettség vonatkozásában a következő tájékoztatást adjuk ügyfeleinknek:

Tovább

Bankkártyás fizetésnél hiányzó számla következményei

Gyakran előfordul, hogy céges bankkártyás fizetésnél, hogy hiányzik a számla a bankszámlakivonaton szereplő tételről. Mit tehetünk ez esetben?

Tovább

Fontos változások a valós idejű számla-adatszolgáltatásban

Már csak 2020. március 31-ig lehet adatot szolgáltatni az adóhatóság részére a 2018. július 1-jétől kötelező, valós idejű adatszolgáltatás...

Tovább

Adóváltozások címszavakban

2020-as minimálbér változás December 30-án nyilvánosságra hozták, hogy a már korábban megszavazott 8%-os mértékben változnak a minimálbérek.

Tovább

Fontos változások a valós idejű számla-adatszolgáltatásban

Már csak 2020. március 31-ig lehet adatot szolgáltatni az adóhatóság részére a 2018. július 1-jétől kötelező, valós idejű adatszolgáltatás kereteit adó NAV online számla mostani támogatott v1.1-es verziójával. Ezt követően 2020. április 1-től kötelezően át kell állni a v2.0-ás verziójára.

Tovább

Katás és kivás vállalkozások is kaphatnak MFB hitelt

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) megkönnyíti az EU-s vállalkozási hitelkonstrukciók igénylési feltételeit, a kedvezményezettek körét is bővítik, így az egyszerűsített adózású vállalkozások is igényelhetnek hitelt.

Tovább

We'll never spam or give this address away.