Információs füzet

Bővül az iparűzési adó mentességet élvezők köre Budapesten

Kiterjesztik azon vállalkozások körét, melyek mentesek a helyi iparűzési adó alól a budpesti városvezetés javaslatára. Szerdán döntött arról a közgyűlés, hogy 1 millióról 1,5 millió forintra emelik az adóalap által meghatározott határt.

Tovább

Törvény változások - 1 rész Társasági adó

2019 évi adóváltozások l. rész.

Tovább

Iparűzési adó megfizetése, ha több fiókteleppel rendelkezünk

Használaton kívüli ipartelep esetében hogyan kell bevallani az iparűzési adót, ha az előző éves bevétel meghaladja a 100 millió forintot?

Tovább

Az adózási szabályai a külföldi kiküldetésnek

A társaságot és a munkavállalót milyen adózási szabályok terhelik külföldi kiküldetés során? Mekkora napidíjra lehet számítani?

Tovább

Kecskeméten új irodánk nyílt

Örömmel értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy a TRIMOVA Kft-nek új irodája nyílt Kecskeméten.

Tovább

Transzferár-feladatok mikro és kisvállalkozásoknak

Adóellenőrzések alkalmával sok esetben kérik az adóellenőrök a transzferár szabályzatot, transzferár nyilvántartást abban az esetekben, ha a cég feltehetőleg kapcsolt vállalkozással rendelkezik.

Tovább

Munkaviszonnyá minősítés Katás egyéni vállalkozóként

Hogyan kerüljük el KATA alanyaként, hogy a Nav munkaviszonynak minősítse tevékenységünket főállás mellett? Magyarországon sokan főállás mellett különböző vállalkozási formákban egészítik ki keresetüket..

Tovább

Legfontosabb tudnivalók az ingatlan-bérbeadásból származó bevételről 2018-tól

Mai cikkünkben az ingatlan-bérbeadásból származó bevétel kérdését járjuk körül. - mi történik, ha a cég tulajdonosának a lakásában működik a vállalkozás? - hogy történik a bérleti díj elszámolása?

Tovább