Írta: Trimova

2024.06.20.

A NAV-Mobil alkalmazás 2024 májusától új funkcióval bővült.

Mostantól push üzenetekkel értesítést küld a biztosítotti jogviszony változásairól, így azonnal értesülhet, ha munkáltatója módosítja foglalkoztatásának feltételeit, akár közös megegyezéssel, akár egyoldalúan.

A foglalkoztatási adatokat bármikor, néhány koppintással ellenőrizheti a NAV-Mobilban. Az értesítéseket minden azonosított felhasználó megkapja, aki nem tiltotta le az értesítéseket. Az üzenet – amely nem tartalmaz adótitkot – az okostelefon lezárt képernyőjén, vagy az értesítési sávban jelenik meg, az egyéni beállításoktól függően. Az üzenetre kattintva a NAV-Mobil Foglalkoztatási adatok menüpontjában ellenőrizheti élő jogviszonyait, a lezárt jogviszonyokat pedig a NAV Ügyfélportálján tekintheti meg.

Az alkalmazás értesítést küld minden új bejelentésről, változásról, törlésről, szünetelésről és zárásról a biztosítotti jogviszonyban. Nem érkezik azonban értesítés saját bejelentéseiről (önfoglalkoztatás, külföldi foglalkoztatói bejelentés), visszamenőleges jogviszonybejelentésekről, hibás vagy feldolgozatlan bejelentésekről, illetve ha a felhasználó szünetelteti a NAV-Mobil értesítéseit.

 

A NAV-Mobil legfrissebb verziójában az értesítési beállítások automatikusan aktiválódnak, de a szolgáltatás a Beállítások menüpontban bármikor letiltható vagy engedélyezhető.

A NAV-Mobil alkalmazás letölthető a Google Play és az App Store áruházakból, és számos más hasznos funkciót is kínál. Ezek közé tartozik az adószámla lekérdezése, a gépjárműadó egyszerű befizetése, üzleti partnerek adatainak ellenőrzése, valamint sok más hasznos információ, kalkulátor és adatbázis, amelyek támogatják az adózást.

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

ÚJRAKÖNYVELÉS

Cserbenhagyta a könyvelője? Újrakönyveljük a teljes könyvelési anyagát 50%-os díjon.

KIHELYEZETT KÖNYVELÉS

Szeretné, ha cégénél dolgozna kihelyezett munkatárunk?

CÉGCSOPORTOK KÖNYVELÉSE

Több cége van? Szeretné őket egységesen kezelni?

BÉRSZÁMFEJTÉS, TB ÜGYINTÉZÉS

Teljeskörű bérszámfejtés, és TB ügyintézés.

KONTROLLING

Kontrolling, vezető számvitel, terv-tény eltérés, projektek eredményessége.

ÁTVILÁGÍTÁS

Ha értékesíteni szeretné cégét, vagy új befektetést tervez szükséges a független szakmai átvilágítás.

Hasonló posztok

Új elektronikus szolgáltatás a NAV-tól – Adóazonosító Jel igazolás

május 9-től a NAV egy új digitális szolgáltatással bővült. Mostantól elektronikusan is lekérhető az adóazonosító jelről szóló igazolás a NAV Ügyfélportálon (ÜPO). Az adóazonosító jel igazolását általában akkor kérik, ha az adókártya elveszik, megrongálódik vagy...

Már csak pár nap van hátra az szja-bevallások leadásáig!

május 21-én lejár a személyijövedelemadó-bevallások (szja) leadási határideje! Ezen a napon zárul le az szja 1+1 százalékos felajánlások lehetősége is. Idén a pünkösdi ünnep miatt egy nappal tovább, május 21. éjfélig lehet benyújtani a bevallásokat a Nemzeti Adó- és...