Írta: Trimova

2024.05.31.

Közterhek munkáltatói fizetése

Az egyszerűsített foglalkoztatás esetén a közterheket – a 2010. évi LXXV. törvény (Efo tv.) rendelkezései alapján – alapvetően a munkáltatónak kell megfizetnie, mégpedig minden naptári nap után, amikor a munkavállaló dolgozik. Előfordulhatnak azonban olyan esetek, amikor a munkavállalónak is keletkezik adófizetési kötelezettsége.

 

Amennyiben a munkáltatók az alkalmi munkavállalók számára a minimálbér, illetve a garantált bérminimum napi összegét többszörösen meghaladó nettó munkabért tüntetnek fel a bevallásaikban, a munkavállalóknak is személyijövedelemadó-bevallást kell benyújtaniuk.

 

A munkáltató fizetési kötelezettségei

A munkáltatóknak az egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozó munkavállalóknak legalább a minimálbér 85%-ának vagy a garantált bérminimum 87%-ának megfelelő munkabért kell fizetniük. A munkabér felső határát az Efo tv. csak a filmipari statiszták esetében határozza meg, ahol a napi nettó jövedelem legfeljebb a minimálbér 12%-a lehet.

 

A közterhet a munkáltatók csak a mentesített keretösszegig fizetik, melyet az egyszerűsített foglalkoztatás napjainak számával és a minimálbér 130%-ával számolnak ki. Ha a munkabér nem haladja meg ezt az összeget, a munkavállalónak nincs további teendője.

 

A munkavállaló fizetési kötelezettségei

Amennyiben a munkavállaló egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelme meghaladja a mentesített keretösszeget, akkor személyijövedelemadó-bevallást kell benyújtania. Ebben az esetben a munkáltató nem von le személyi jövedelemadó-előleget a keretösszeg feletti jövedelemből.

 

Teendők a munkavállalók részéről

A munkáltatónak olyan bizonylatot kell kiállítania és a kifizetéskor átadnia, amely tartalmazza a magánszemély bevételének összegét és jogcímét. Ezt az iratot a munkavállalóknak meg kell őrizniük, mivel a munkáltató már nem köteles az adóévet követő év január 31-ig összesített igazolást kiállítani. Ez az irat alapvető fontosságú a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásához.

Ha a munkavállaló az adóévben több munkáltatónál is állt egyszerűsített foglalkoztatásban, a mentesített keretösszeg számításánál a különböző foglalkoztatóknál ledolgozott munkanapokat és a kifizetett munkabéreket össze kell adni.

 

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

ÚJRAKÖNYVELÉS

Cserbenhagyta a könyvelője? Újrakönyveljük a teljes könyvelési anyagát 50%-os díjon.

KIHELYEZETT KÖNYVELÉS

Szeretné, ha cégénél dolgozna kihelyezett munkatárunk?

CÉGCSOPORTOK KÖNYVELÉSE

Több cége van? Szeretné őket egységesen kezelni?

BÉRSZÁMFEJTÉS, TB ÜGYINTÉZÉS

Teljeskörű bérszámfejtés, és TB ügyintézés.

KONTROLLING

Kontrolling, vezető számvitel, terv-tény eltérés, projektek eredményessége.

ÁTVILÁGÍTÁS

Ha értékesíteni szeretné cégét, vagy új befektetést tervez szükséges a független szakmai átvilágítás.

Hasonló posztok

Már csak pár nap van hátra az szja-bevallások leadásáig!

május 21-én lejár a személyijövedelemadó-bevallások (szja) leadási határideje! Ezen a napon zárul le az szja 1+1 százalékos felajánlások lehetősége is. Idén a pünkösdi ünnep miatt egy nappal tovább, május 21. éjfélig lehet benyújtani a bevallásokat a Nemzeti Adó- és...

Hamarosan kezdődik az egyszerűsített foglalkoztatás szezonja

Foglalkoztatás fajtái Az egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony a felek szóbeli megállapodása alapján, a munkáltató bejelentésével jön létre. Az egyszerűsített foglalkoztatás két fő formában valósul meg: mezőgazdasági és turisztikai idénymunka, valamint alkalmi...

Három választható adózási forma az egyéni vállalkozók számára

Az egyéni vállalkozók számára három adózási lehetőség áll rendelkezésre: a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata), az egyéni vállalkozói személyi jövedelemadó és az átalányadó. Hogyan működnek ezek a rendszerek, és milyen speciális szabályokat kell figyelembe...