Információs füzet

Adózás 2016-ban - 2. rész

A 2016-os adóváltozásokra vonatkozó sorozatunk legújabb részében a helyi iparűzési adó és a társasági adó módosításait foglaltuk össze.

Tovább

Bérbeadás - egyéb szálláshely szolgáltatás

Különbséget kell tenni a hosszabb időre szóló ingatlan-bérbeadás és a rövid távú, néhány vendégéjszakára szóló szolgáltatás között. Míg az egyiknél nem, a másiknál kötelező az adószám.

Tovább

Reklámadóval kapcsolatos változások

A reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvény [Ratv.] 2014. augusztus 15-i hatályba lépése óta az Európai Bizottság két eljárást indított a Magyarország ellen.

Tovább

Változtak a munkába járás költségtérítésének szabályai

Az egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló kormányrendelet módosította a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló szabályokat.

Tovább

Adózás 2016-ban

Kihirdetésre került az adózással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvény, aminek az általános forgalmi adóra és a személyi jövedelemadóra vonatkozó változásait gyűjtöttük össze.

Tovább

Reklámadóról röviden

Az alábbi összefoglaló átolvasását mindenkinek ajánlom figyelmébe, mert ez az adó nem kizárólag a média szereplőit érinti.

Tovább

Iratok megőrzése

A gazdasági tevékenységével kapcsolatos iratok megőrzésére a gazdálkodó kötelezett:

Tovább

Közvetített szolgáltatások, alvállalkozói szolgáltatások

A vállalkozásoknál sokszor merülnek fel olyan szolgáltatások, amelyeket a vállalkozás továbbszámláz. Az ilyen szolgáltatásokra speciális szabályok vonatkoznak, az alábbiakban ezeket foglaltuk össze.

Tovább

We'll never spam or give this address away.