Információs füzet

Optimális adózási formát választottam? III. rész

Ezen a héten a KIVA szerinti adózással kapcsolatos főbb tudnivalókat foglaltuk össze. Cikkünkből kiderül, hogy ki választhatja ezt az adózási formát és milyen feltételekkel.

Tovább

Szabadságok elszámolása

Közeledik az év vége, így ismételten célszerű áttekinteni a „benn ragadt” szabadságok kiadására vonatkozó hatályos szabályozást.

Tovább

Optimális adózási formát választottam? II. rész

A társasági adó után a heti sláger az EVA. Példákon keresztül nézzük meg, hogy mi történne, ha EVA szerint adóznánk, és ebből rögtön meg is tudjuk, kinek éri meg igazán ebben a formában adózni.

Tovább

Optimalis adózási formát választottam? I. rész

Az év vége közeledtével arra gondoltunk, hogy írunk pár sort a különböző adózási formákról. Noha 2016-ra újabb adózási formáról nincs tudomásunk, a jelenlegiekre vonatkozó tudnivalókat is érdemes átnézni.

Tovább

Számlázó programok: változás január 1-től

Év eleje óta beszélnek róla, de csak a múlt hónapban vált egyértelművé, hogy 2016-tól újabb változás érinti a számlázó programokat: január 1-től az adatbázisokhoz hozzáférést kell adni a NAV-nak.

Tovább

Az elektronikus számlák megőrzése

Az Áfatv. 179. § (1) bekezdése alapján minden személy, szervezet, aki (amely) az Áfatv.-ben szabályozott jogot gyakorol, illetőleg akire (amelyre) az Áfatv. kötelezettséget állapít meg, köteles...

Tovább

Iparűzési adó

Az iparűzési adó adott évi összege jellemzően a megelőző év adófizetési kötelezettségének összege. Az adót önadózással kell teljesíteni, keresztféléves elszámolási rendben.

Tovább

JEGYZETT TŐKE EMELÉS 2016.03.15-IG

Az új Ptk. rendelkezései értelmében a Kft.-k legkésőbb 2016. március 15-ig kötelesek törzstőkéjüket megemelni, illetve átalakulni, egyesülni, ha a törzstőkéjük nem éri el a 3 millió forintot.

Tovább

We'll never spam or give this address away.