Információs füzet

Kötelező cégmódosítás: március 15. a végső határidő

Az új Ptk. és a hatályba lépést segítő szabályok a legtöbb gazdasági társaságra többletkötelezettséget rónak. Alapvető kötelezettség, hogy a társasági szerződések összhangban legyenek az új szabályokkal.

Tovább

Hogyan Airbnb-zzünk törvényesen?

Az Airbnb-ről igen sokat hallani mostanában, és egyre többen vágnak bele ingatlanjuk ilyen módon történő kiadásába. Egy kérdés azonban felmerül: hogyan kell adózni az így szerzett bevétel után?

Tovább

A megbízható státusz előnyei

A megbízható adózói státusz január 1-jétől került be az adózásról szóló törvénybe. Ez számos kézzelfogható és forintosítható gyakorlati előnnyel jár, ezért érdemes mindent megtenni a pozitív minősítésért.

Tovább

Nyugdíjazás

Legtöbbünket foglalkoztatja, hogy mikor mehetünk nyugdíjba, épp ezért most az erre vonatkozó szabályokat vettük górcső alá.

Tovább

Online pénztárgép: itt vannak a szabályok, kinek kötelező, kinek nem

Noha 2016-ban a pénztárgépköteles tevékenységi kört meghatározó rendelet nem módosult, széles kört érint a szabályozás, ezért összefoglaltuk a nyugtaadási kötelezettség fő szabályait.

Tovább

Behajtási költségátalány

A NAV nemrégiben ismét megerősítette, hogy behajtás esetén a kötelezett oldalán mind a kötelezettséget, mind az elengedést könyvelni kell!

Tovább

Teljesítési időpont változása időszakos elszámolásnál

Januárt 1-től fontos változás történt a teljesítési időpontok kezelésében az időszakos elszámolási ügyletek esetén.

Tovább

Optimális adózási formát választottam? IV. rész

Adózási formákat elemző utolsó posztunkban a KATA-val kapcsolatos tudnivalókat foglaltuk össze. A kisadózó vállalkozások tételes adója az egyéni vállalkozások és Bt.-k számára választható lehetőség.

Tovább

We'll never spam or give this address away.