Információs füzet

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

Felhívjuk a tisztelt érintettek, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2017. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2017. március 31.

Tovább

Kötelező a vevő adószáma a számlán

A számlakiállítás Magyarországon szigorú szabályokhoz kötött. Akár kézi, akár elektronikus számlázásról legyen szó, ahhoz, hogy helyesen tudjunk számlát kiállítani, tisztában kell lenni a számla tartalmi elemeivel. A számlának több kötelező tartalmi eleme van, amelyek feltüntetése elengedhetetlen a szabályosan kiállított bizonylaton.

Tovább

Áfaszigorítások 2017-től

Az adóhatóságnak közvetlen rálátása lesz több százezer vállalat szinte teljes beszállítói és vevői kapcsolatára a június elején elfogadott adótörvény eredményeképpen.

Tovább

Cafetéria 2017-től

Az Erzsébet-utalványt és a SZÉP kártyát érintő brüsszeli döntés előrevetítette a béren kívüli juttatások szabályozásának változtatását. Ennek értelmében jelentős átalakítás lesz 2017. január 1-től.

Tovább

Így kell számlázni, ha ajándékba is ad

Milyen feltételekkel és hogyan adhatunk a vásárlás mellé ajándékot vevőinknek, és ebben az esetben hogyan kell számlázni?

Tovább

Adomány vagy támogatás?

Sok vállalkozás nyújt támogatást civil szervezeteknek, így felmerül a kérdés: mi a különbség támogatás és az adomány között, és hogyan rendelkezik a törvény ezek elszámolhatóságáról?

Tovább

Új illetékmentességek és kedvezmények még az idén

Egy új törvényjavaslat számos illetékkönnyítést és kedvezményt hozhat, például a tőkeemelést kezdeményező kft.-knek. A változások egy része már idén életbe léphet.

Tovább

Az iparűzési adótól a katáig: változások a helyi adókban

Kata, iparűzési adó, építményadó, telekadó, új fogalmi definíciók: a ma tárgyalt adócsomag számos ponton változtat a helyi adókról szóló törvényen.

Tovább

We'll never spam or give this address away.