Információs füzet

Kapcsolt vállalkozás esetén ezekre feltétlenül figyelni kell

Társaságok egymás közötti számlázásai során fontos tekintettel lenni arra, hogy a kérdéses vállalkozások kapcsolt vállalkozásnak minősülnek-e. Mai cikkünkben áttekintjük a gazdálkodó szervezetek közötti kapcsolt vállalkozási viszony kereteit.

Tovább

Hogyan változik jövőre a Cafeteria adózása?

Mai cikkünkben a Cafeteria lehetőségeit vizsgáljuk, valamint azt, hogyan változik jövőre az egyes Cafeteria elemek adózása.

Tovább

Fontos határidő - székhelyszolgáltatás bejelentése

Szeptember 29-ig minden vállalkozásnak be kell jelentenie, ha székhelyszolgáltatást vesz igénybe. Megjegyezzük, hogy aki idén kötött ilyen szerződést, azoknak ez már idén is kötelező volt.

Tovább

Kötelező cégkapu regisztráció - fontos tudnivalók

Kerülje el a nagy bírságot, és időben regisztráljon a cégkapun. Ebben a cikkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább

Dolgozhat-e ingyen a Kft. ügyvezetője?

Gyakran felmerülő vita téma és ismétlődő kérdés ügyfeleink részéről, hogy a Kft. ügyvezetőjének kell-e megbízási szerződés, valamint, hogy ingyen dolgozat-e. Mai cikkünkben ezt a témát járjuk körül.

Tovább

Mit kell tudni az egyszerűsített foglalkoztatásról?

Mit jelent az egyszerűsített foglalkoztatás? Végezhet-e a munkavállaló több munkaadónak is munkát az egyszerűsített foglalkozás keretébenM Milyen közterheket kell fizetni egyszerűsített foglalkoztatás után? Naponta mekkora összeg fizethető ki a munkavállalónak többlet adófizetés nélkül?

Tovább

A dolgozó munkába járási költségének elszámolása

Ebben a cikkben egy, az ügyfelek által gyakran feltett kérdést válaszolunk meg: „Milyen lehetőségek vannak a dolgozó munkába járásának elszámolására, és milyen adóterhekkel kell számolni?”

Tovább

Kötelező-e bekötni a számlázóprogramokat a NAV-hoz?

A kormány május 2-án benyújtotta azt a törvényjavaslatot, ami a jövő évi adócsomagot is tartalmazza. Az adócsomag egyik izgalmas kérdése, hogy vajon kötelező-e bekötni a számlázóprogramokat a NAV-hoz?

Tovább

We'll never spam or give this address away.