Információs füzet

Kecskeméten új irodánk nyílt

Örömmel értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy a TRIMOVA Kft-nek új irodája nyílt Kecskeméten.

Tovább

Transzferár-feladatok mikro és kisvállalkozásoknak

Adóellenőrzések alkalmával sok esetben kérik az adóellenőrök a transzferár szabályzatot, transzferár nyilvántartást abban az esetekben, ha a cég feltehetőleg kapcsolt vállalkozással rendelkezik.

Tovább

Munkaviszonnyá minősítés Katás egyéni vállalkozóként

Hogyan kerüljük el KATA alanyaként, hogy a Nav munkaviszonynak minősítse tevékenységünket főállás mellett? Magyarországon sokan főállás mellett különböző vállalkozási formákban egészítik ki keresetüket..

Tovább

Legfontosabb tudnivalók az ingatlan-bérbeadásból származó bevételről 2018-tól

Mai cikkünkben az ingatlan-bérbeadásból származó bevétel kérdését járjuk körül. - mi történik, ha a cég tulajdonosának a lakásában működik a vállalkozás? - hogy történik a bérleti díj elszámolása?

Tovább

Online számlázási rendszer: közelgő határidő

Az online számlázási rendszerbe azoknak a számláknak az adatait kell rögzíteni, amelyek ÁFA tartalma meghaladja a 100 ezer Ft-ot (azaz kb. nettó 370eFt-tól nagyobb értékű számlák). Amennyiben nincs online számlázó program...

Tovább

A május 25-én életbe lépő EU adatvédelmi rendelete (GDPR)

Fontosnak tartjuk, hogy mi is felhívjuk a figyelmet a május 25-én életbe lépő új, egységes EU-s adatvédelmi rendeletről (GDPR). Ez a rendelet MINDEN magyarországi vállalkozásra kötelező, és szinte biztos, hogy mindenkinél felkészülést és feladatokat jelent.

Tovább

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

Felhívjuk a tisztelt érintettek, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2018. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2018. április 3.

Tovább

Adóváltozások 2018 évben

Ismét új év kezdődik a vállalkozások életében. Régi mondással kezdem: csak a változás örök. Ahogy megszoktuk, adóváltozások 2018 évben is vannak. Összefoglaltam és érthető formába öntöttem a lényegesebb változásokat, melyeket minden vállalkozás vezetőjének tudnia kell.

Tovább

We'll never spam or give this address away.