Információs füzet

Mit kell tudni a KATA-s jövedelemigazolásról?

KATA-s vállalkozóként mennyi jövedelmet igazol le a NAV? KATA-s adózási rendszer körébe tartozó vállalkozások esetében, NAV által igazolt jövedelemként az előző évi árbevétel 60%-a igazolható le, de minimum a minimálbér összege.

Tovább

Miért nem élnek a vállalkozások az adóelőnyökkel?

Bár a magyar adózási törvények igen kacifántosak és kellő szakértelemet igényelnek, de átfogó ismeret és a folytonos felülvizsgálat, monitorozás meghozhatja a kellő eredményt, mégpedig olyan adóelőnyöket, melyeket nem használnak ki eléggé a vállalkozások.

Tovább

Iparűzési adó katás egyéni vállalkozóknál – mire érdemes figyelni?

Iparűzési adó katás egyéni vállalkozóknál – mire érdemes figyelni? Most igazán érdemes odafigyelni, mert akár a dupláját is fizethetjük annak, amit kellene.

Tovább

Lehetünk-e CSED, GYED mellett egyéni vállalkozók?

Nézzük meg hogyan vállalkozhatunk CSED és GYED mellett, milyen fizetési kötelezettségek és mentességek vannak és mik a feltételek? Van-e az összeghatárnak maximuma vagy milyen formában lehet vállalkozni?

Tovább

Bővül az iparűzési adó mentességet élvezők köre Budapesten

Kiterjesztik azon vállalkozások körét, melyek mentesek a helyi iparűzési adó alól a budpesti városvezetés javaslatára. Szerdán döntött arról a közgyűlés, hogy 1 millióról 1,5 millió forintra emelik az adóalap által meghatározott határt.

Tovább

Törvény változások - 1 rész Társasági adó

2019 évi adóváltozások l. rész.

Tovább

Iparűzési adó megfizetése, ha több fiókteleppel rendelkezünk

Használaton kívüli ipartelep esetében hogyan kell bevallani az iparűzési adót, ha az előző éves bevétel meghaladja a 100 millió forintot?

Tovább

Az adózási szabályai a külföldi kiküldetésnek

A társaságot és a munkavállalót milyen adózási szabályok terhelik külföldi kiküldetés során? Mekkora napidíjra lehet számítani?

Tovább

We'll never spam or give this address away.