Információs füzet

Munkavállalók továbbképzési költségeinek adózása

A képzési költségek átvállalása esetén felmerülhet adófizetési kötelezettség, ez attól függ, hogy a kifizető által viselt költség milyen rendszerű képzéshez kapcsolódik.

Tovább

"Egyszámlás" adóutalás

MEGJELENT AZ EGYSZERŰSÍTETT ELEKTRONIKUS FIZETÉST, AZ ÚGYNEVEZETT „EGYSZÁMLÁS” ADÓÁTUTALÁST LEHETŐVÉ TÉVŐ NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUMI RENDELET.

Tovább

ÁFA törvény tervezett változása 2014-től

Az alábbiakban a jövő évi általános forgalmi adó törvény tervezett változására szeretném felhívni a figyelmet.

Tovább

Pótszabadság

Az alapszabadság mértéke évi húsz munkanap, melyet fokozatosan növel (a 25. életév betöltésétől kezdve a 45. év betöltésével maximálva) az életkor alapján járó pótszabadság.

Tovább

Termék más tagállamba történő kiszállítása igazolásának módja Közösségen belüli adómentes értékesítés esetén?

Az Áfa tv. e rendelkezése értelmében az adómentesség alkalmazásának feltétele többek között, hogy az értékesített termék Magyarország területét elhagyja, de azt a Közösség területére szállítsák, és mindezt...

Tovább

A cégautóadó és az azzal összefüggő egyes személyi jövedelemadó kérdések

A cégautóadót negyedévenként önadózással (mely ez esetben adómegállapítási-, adóbevallási- és adóbefizetési kötelezettséget jelent) kell megállapítani a naptári év minden olyan hónapjára, amely(ek)ben az adókötelezettség fennáll(t).

Tovább

Hogy lehet rugalmasan kikerülni az ehót és a kamatadót?

Mint arról egy korábbi hírlevelében is olvashatták, 2013 augusztus 1.-től a kormány a második Varga-csomag keretében az egészségügyi hozzájárulást (eho) kiterjesztette a kamatjövedelmekre is.

Tovább

Visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatások

Korábban a társasági adótörvény nem tett különbséget a visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatásokban, hogy azt kinek adjuk...

Tovább

We'll never spam or give this address away.