Információs füzet

Növekedési adóhitel, így számoljon vele a társasági adóban!

A növekedési adóhitel választásáról a 2019.évi társasági adó kötelezettség vonatkozásában a következő tájékoztatást adjuk ügyfeleinknek:

Tovább

Bankkártyás fizetésnél hiányzó számla következményei

Gyakran előfordul, hogy céges bankkártyás fizetésnél, hogy hiányzik a számla a bankszámlakivonaton szereplő tételről. Mit tehetünk ez esetben?

Tovább

Fontos változások a valós idejű számla-adatszolgáltatásban

Már csak 2020. március 31-ig lehet adatot szolgáltatni az adóhatóság részére a 2018. július 1-jétől kötelező, valós idejű adatszolgáltatás...

Tovább

Adóváltozások címszavakban

2020-as minimálbér változás December 30-án nyilvánosságra hozták, hogy a már korábban megszavazott 8%-os mértékben változnak a minimálbérek.

Tovább

Fontos változások a valós idejű számla-adatszolgáltatásban

Már csak 2020. március 31-ig lehet adatot szolgáltatni az adóhatóság részére a 2018. július 1-jétől kötelező, valós idejű adatszolgáltatás kereteit adó NAV online számla mostani támogatott v1.1-es verziójával. Ezt követően 2020. április 1-től kötelezően át kell állni a v2.0-ás verziójára.

Tovább

Katás és kivás vállalkozások is kaphatnak MFB hitelt

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) megkönnyíti az EU-s vállalkozási hitelkonstrukciók igénylési feltételeit, a kedvezményezettek körét is bővítik, így az egyszerűsített adózású vállalkozások is igényelhetnek hitelt.

Tovább

Alanyi adómentes egyéni vállalkozó külföldön szolgáltat

Számos kérdés merül fel annak kapcsán, hogy alanyi adómentes egyéni vállalkozás külföldi magánszemély megrendelőnek fog munkát végezni. Kell-e a külföldi adóhivatalnál regisztrálnia?

Tovább

Ki minősül főállású kisadózónak?

A 2012. évi CXLVII. törvény 2.§ 8.pontja határozza meg, hogy ki minősül főállású kisadózónak. Főállású kisadózónak minősül a kisadózó, kivéve azt a kisadózót, aki a tárgyhónap egészében megfelel a következő feltételeknek:

Tovább

We'll never spam or give this address away.